septembrie 10

1 comments

8 gustări sănătoase pentru şcoală

By Alexandra Alexandru

asocierea alimentelor, bioritm, mic dejun, Retete, sfaturi, Sport si nutritie, stil de viata

Dragi părinţi, sunt sigură ca aţi început deja pregătirile pentru şcoală. Rechizite, haine noi, ghiozdane. Caiete, cărţi, echipament de sport.

Mulţi dintre voi se gândesc probabil şi la pachetul pentru şcoală, căutând alternative la sandvişuri cu mezeluri, covrigi, pufuleţi, cornuri cu creme discutabile şi produse de patiserie înecate în grăsimi hidrogenate, zahăr şi conservanţi.

Aş vrea să vă fiu de folos, oferindu-vă câteva sugestii de gustări sănătoase, hrănitoare şi în acelaşi timp pe placul celor mici. Trebuie doar să alegeţi în funcţie de programul copiilor (cât timp petrec la şcoală, aşadar câte gustări ar trebui sa aibă la ei sau cât de consistente ar trebui să fie acestea) şi desigur de preferinţele lor.

Iată mai jos 8 variante de gustări nutritive, sănătoase şi gustoase

  1. Fructe de sezon – trebuie să recunoașteți că am cam uitat de ele. Ne limităm exclusiv la banane şi preferăm cu totul altceva în locul a două prune, de exemplu. Oferiți copilului un mic dejun mai consistent şi la prima gustare câteva fructe.
  2. Tartină cu magiun de prune – 2 felii de pâine integrală, foarte puţin unt, magiun de prune fără zahăr
  3. 5 biscuiţi făcuţi în casă
  4. 2 brioşe făcute în casă
  5. Un sandviş cu brânză de capră tartinabilă, pâine integrală sau de secară, felii de castravete
  6. Un sandviş cu piept de curcan pregătit prin fierbere sau la cuptor, pe o frunză de salată verde şi felii de ardei gras
  7. Un pumn de nuci şi câteva fructe uscate
  8. Un iaurt de capră – dacă temperatura şi timpul de păstrare permit

Din toate aceste variante, şi cel mai mofturos copilaş agreează cu siguranță câteva. Nu trebuie decât să încercaţi! Mai există desigur şi alte gustări demne de luat în seamă, aici însă vi le-am sugerat pe cele mai uşor de preparat.

Spor în noul an şcolar!

 

Despre mine - Alexandra Alexandru

Sunt pasionata de nutritia si alimentatia umana, drept pentru care din 2014 ajut oamenii sa raspunda la intrebarile “Eu cum fac ca sa slabesc?’’, “ Eu ce mai mananc?”, “Cum scap de dependenta zahar?” “Cum ma mentin?” si sa implementeze schimbarile invatate de la mine pentru tot restul vietii.

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >