noiembrie 10

0 comments

Variante de pranz sanatos la serviciu

By Alexandra Alexandru

asocierea alimentelor, pranz sanatos, stil de viata

„Şi eu ce mai mănânc azi la prânz?” sau „Cum pot să iau un prânz sănătos dacă singura variantă sunt sandvișurile şi chipsurile de la chioșcul de jos?”sau „Ce fac eu dacă firma de catering de la birou nu ne aduce decât şniţele cu cartofi natur şi ardei umpluți, plus clătite şi, eventual, tortul casei?”. Şi uite-așa, de foame şi din așa –zisa lipsă de timp (a se citi, de fapt, comoditate), mâncați ce este mai la îndemână, după care eventual vă copleşeşte o combinaţie interesantă de somn cu vinovăţie.

Dacă lucrați într-un birou open space, să veniți cu mâncarea gătită de acasă nu este cel mai frumos lucru, dar, in cazul in care există o bucătărie sau o sală de luat mese, iată ce puteţi face:

  1. Vă puteți aduce punguțe de salate mixte pe care doar le asezonaţi cu puţină lămâie şi ulei de măsline plus o conservă mică de ton.
  2. Puteți pregăti de seara un sandviş cu pâine de secară şi cașcaval de capră/sau o felie de piept de curcan pregătit la cuptor, pe o frunză de salată verde sau cu castraveți proaspeți (pe care îl puteți păstra in bucătăria biroului).
  3. Încercați o combinație de iaurt mare de lapte de capră şi câţiva crackers din făină integrală.
  4. Dacă apelați la firme de catering, comandaţi-vă o supă/ciorbă de legume sau paste simple cu sos de roşii.
  5. Dacă aveți în preajma clădirii unde lucrați un restaurant decent, puteți să mergeți pe varianta peşte la grătar cu legume sote sau salată grecească.

O parte din cele de mai sus le puteţi ţine în birou (o sticlă de ulei de masline), ori la bucătăria biroului, în frigider.

Dar, un prânz sănătos nu înseamnă numai mâncare. Înseamnă şi ambianţă plăcută şi liniște. Așa că vă sfătuiesc să nu mâncați la birou, în faţa calculatorului, ci la masă, singur sau într-o companie plăcută. Aşa că, fie părăsiţi clădirea de birouri, fie rămâneţi în sala de mese şi încercați să vă destindeți, renunţând la tentaţia de a profita de ocazie şi de a face o mică ședință cu colegii între doua furculițe. Dacă luați masa cu colegii vorbiți despre lucruri plăcute şi după masă, dacă se poate, faceți câţiva paşi preț de 5 minute în aer liber.

Voi cum procedaţi? Ce mâncați la prânz? Credeți că reușiți să luați un prânz sănătos în timpul săptămânii?

 

 

Despre mine - Alexandra Alexandru

Sunt pasionata de nutritia si alimentatia umana, drept pentru care din 2014 ajut oamenii sa raspunda la intrebarile “Eu cum fac ca sa slabesc?’’, “ Eu ce mai mananc?”, “Cum scap de dependenta zahar?” “Cum ma mentin?” si sa implementeze schimbarile invatate de la mine pentru tot restul vietii.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>