Această rețetă este una din preferatele mele din toate timpurile. Brioșele mele sunt foarte ușor de făcut, de transportat, sunt potrivite ca gustare sau mic dejun, nu îngreunează digestia (nu au zahăr, unt și făină albă la un loc) și iți lasă posibilitatea de a adăuga diverse topping-uri.
Prăjiturile făcute în casă la sfârșit de săptămână, din ingrediente integrale, în combinații cât mai simple, sunt singura variantă de „dulce/desert” pe care o recomand (în contextul unei alimentații echilibrate și diversificate și în cantități corespunzătoare vârstei, activității fizice depuse, etc.)
Iată ingredientele și modul de preparare:
- 2 banane mari coapte
- 300g făină de grâu spelta integrală
- 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu
- 200 ml ulei de cocos
- 75 ml suc concentrat de mere sau suc proaspăt de mere
- 150 ml apă minerală
- 2 lingurițe de oțet de mere
- 2 lingurițe extract de vanilie sau semințe măcinate
Opțional: pe deasupra câteva nuci, semințe de pin, mac, fulgi de ovăz, afine deshidratate sau orice altceva preferați.
Mod de preparare
- bananele se pasează până obținem un piure
- mixăm împreună apa, vanilia, oțetul, bicarbonatul de sodiu, sucul de mere
- adăugam făina “în ploaie”, o încorporăm până se formează un aluat, la acest aluat adăugam bananele și uleiul de cocos
- împărțim compoziția într-o tavă specială de copt brioșe
Cuptorul trebuie preîncălzit la temperatura de 200C, apoi introducem tava pe treapta de mijloc a cuptorului la temperatura de 180 C, pentru 30 de minute.
Poftă buna!