aprilie 11

0 comments

Mic dejun pentru copii – budincă de orez cu lapte de migdale

By Alexandra Alexandru

budinca orez, lapte vegetal, orez cu lapte vegetal, retete orez

Acest mic dejun gustos și hrănitor  este foarte potrivit pentru dimineți începute făra grabă, deoarece îl puteți prepara  cu o seară înainte. Aveți nevoie de:

  • Orez integral – 200 grame
  • Lapte vegetal făcut în casă (de migdale, nuci, etc.) sau lapte vegetal din comerț fără zahăr și aditivi (citiți cu atenție eticheta) – 1 cană
  • Nuci – 50 grame
  • Miere/ sirop de arțar – cu zgârcenie, dar după gustul copiilor totuși
  • Scorțișoară și pudră de vanilie
  • Goji, stafide sau dulceață fără zahăr pentru ornat

Budinca de orez se prepară astfel:

Se spală orezul foarte bine sub jet de apă și se pune la fiert păstrând  proporția 1 parte orez/3 apă. Când orezul a absorbit toată apa și e aproape moale, se stinge focul. Se pune laptele vegetal peste orez, apoi mierea, scorțișoara și nucile fărâmițate. Se pune în boluri și se lasă de seara până dimineața în frigider, pentru a absorbi laptele. Se ornează cu goji sau stafide sau chiar puțină dulceață.

Acest mic dejun este cu siguranță potrivit și pentru cei mari. Pofta buna!

Despre mine - Alexandra Alexandru

Sunt pasionata de nutritia si alimentatia umana, drept pentru care din 2014 ajut oamenii sa raspunda la intrebarile “Eu cum fac ca sa slabesc?’’, “ Eu ce mai mananc?”, “Cum scap de dependenta zahar?” “Cum ma mentin?” si sa implementeze schimbarile invatate de la mine pentru tot restul vietii.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>