Mic dejun pentru copii – budincă de orez cu lapte de migdale


Alexandra Alexandru - 11/04/2016 - 0 comments

Acest mic dejun gustos și hrănitor  este foarte potrivit pentru dimineți începute făra grabă, deoarece îl puteți prepara  cu o seară înainte. Aveți nevoie de:

  • Orez integral – 200 grame
  • Lapte vegetal făcut în casă (de migdale, nuci, etc.) sau lapte vegetal din comerț fără zahăr și aditivi (citiți cu atenție eticheta) – 1 cană
  • Nuci – 50 grame
  • Miere/ sirop de arțar – cu zgârcenie, dar după gustul copiilor totuși
  • Scorțișoară și pudră de vanilie
  • Goji, stafide sau dulceață fără zahăr pentru ornat

Budinca de orez se prepară astfel:

Se spală orezul foarte bine sub jet de apă și se pune la fiert păstrând  proporția 1 parte orez/3 apă. Când orezul a absorbit toată apa și e aproape moale, se stinge focul. Se pune laptele vegetal peste orez, apoi mierea, scorțișoara și nucile fărâmițate. Se pune în boluri și se lasă de seara până dimineața în frigider, pentru a absorbi laptele. Se ornează cu goji sau stafide sau chiar puțină dulceață.

Acest mic dejun este cu siguranță potrivit și pentru cei mari. Pofta buna!

Related posts

Post a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *