mai 31

0 comments

5 feluri de înghețată de casă, prietenă cu silueta de vară

By Alexandra Alexandru


Nu îmi amintesc să fi întâlnit vreodată o persoană căreia să nu îi placă înghețata. Iar copiii sunt cu siguranță mari amatori.

În magazine, numărul brand-urilor de înghețată crește parcă de la an la an, cu ambalaje cât mai colorate, lucioase și atrăgătoare.  Dar, pe cât sunt de atrăgătoare, pe atât sunt de îmbogățite cu zahăr, coloranți, emulgatori și conservanți.

Ca să vă faceți totuși plăcerea, iată mai jos sugestiile mele pentru aceasta vară. Nu sunt rețete propriu-zise, sunt doar idee mele testate în casă. Astfel, vă puteți lăsa imaginația să adapteze și să reinventeze după propriile preferințe.

Ingredientele sunt naturale, fără zahăr, cu multe arome precum vanilia, scorțișoara, coaja de lămâie. Puteți adapta cantitățile si aromele, puteți înlocui sau adăuga fructele preferate. Important este că ați ales alternativa sănătoasă.

  1. Iaurt gras cu 10% grăsime, lămâie proaspăt stoarsă, coaja de lămâie rasă de la o lămâie bio, miere, vanilie și vișine congelate. Se pune compoziția la congelator 2 ore.
  2. Spuma de ciocolată care se poate transforma rapid în înghețată. Daca nu vă amintiți rețeta, iat-o aici. După ce o preparați, o puneți la congelator.
  3. Căpșune pasate, vanilie, miere, lapte de cocos (lăsat la frigider peste noapte, iar când îl desfaceți, folosiți doar partea grasă de deasupra), bucățele de nuci coapte presărate pe deasupra. Lăsat apoi totul în congelator până se încheagă.
  4. Banane coapte și pasate, ciocolată neagră topită, puțin rom, fulgi de migdale. Se pune compoziția la congelator 2 ore.
  5. Iaurt gras cu 10% grăsime, mere coapte, scorțișoară, nuci și miere. Toate puse în forme de înghețată pentru a face înghețată pe băț. Delicios, nu?

Voi ce înghețată preferați ?

Despre mine - Alexandra Alexandru

Sunt pasionata de nutritia si alimentatia umana, drept pentru care din 2014 ajut oamenii sa raspunda la intrebarile “Eu cum fac ca sa slabesc?’’, “ Eu ce mai mananc?”, “Cum scap de dependenta zahar?” “Cum ma mentin?” si sa implementeze schimbarile invatate de la mine pentru tot restul vietii.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>