Ce mănânc la cină, dar să nu îngrașe? Sau ce mănânc la cină, dar să pot prepara rapid? Și să nu îngrașe :-).
Întrebări pe care multă lume și le rostește în vremurile aglomerate pe care le trăim.
M-am gândit să va ofer cinci idei, încercate și testate pe propria piele, sănătoase, gustoase, pline de nutrienți și, mai presus de orice, foarte ușor de conceput.
Pentru a vă face munca și mai ușoară, parcurgeți următorii pași:
- faceți o listă de cumpărături la sfârșitul săptămânii pentru aprovizionare; astfel, nu riscați să vă lipsească ingrediente
- spălați, curățați și puneți în caserole toate ingredientele, o să va fie foarte simplu doar să le mixați
- faceți un dressing de lămâie, ulei de măsline și sare de mare fără aport de iod și păstrați-l în frigider pentru toate aceste zile. Adăugați-l după preferințe.
Și iată și salatele, la care adăugați dressing-ul gata preparat . Vă puteți juca și cu semințele, după chef și gust.
- Salată de crudități cu parmezan
Morcov ras, țelină rasă, gulie rasă, piper, nuci și susan nedecorticat, puțin parmezan ras pe răzătoarea mare
- Salată cu germeni și ton
Germeni de broccoli sau muștar, o conservă ton în ulei de măsline, ceapă roșie tocată fin, ardei roșu tăiat fin, piper; puneți amestecul obținut pe felii subțiri de pâine de secară.
- Salată cu baby spinach, quinoa și rodie
Baby spanac, quinoa fiartă, un cățel de usturoi pisat, semințe de cânepă, semințe de rodie
- Salată cu năut
Salată verde, castravete, ridichi, ceapă verde, boabe de năut fierte, semințe de pin
- Salată simplă cu baby spinach si somon la grătar
Baby spanac, piper, felii de somon la grătar, semințe de rodie opțional.
Simplu, nu-i așa? Poftă bună!