E joi și deja ne gândim la week-end. Multe mame (și nu numai, știu eu și câțiva tați) planifică sau intenționează să schițeze meniul pentru sâmbătă și duminică. Întrebarea preponderentă este desigur: noi ce mai mâncăm în week-end? Sau eu ce mai gătesc pentru cei mici? Eu vreau să vin cu câteva sugestii, pregătite în mare parte din alimente de sezon, deci o vizită la piață ar fi obligatorie.
La micul dejun, în zilele din week-end, foarte multă lume preferă să mănânce ouă, așa că asta recomand și eu pentru una din cele două zile.
- Omletă cu ceapă verde și mărar, salată de castraveți, pâine integrală sau de secară
- Urdă proaspătă cu ardei gras, măsline și ridichi
Pentru prânz vă sugerez mai multe feluri, pentru toate gusturile, obiceiurile, vârstele si activitățile sportive efectuate. Desigur că ele pot rămâne în frigider ca și variante pentru primele zile ale săptămânii ce urmează.
- Ciorbă de dovlecei și lobodă, acrită după preferințe, dar numai cu borș natural sau lămâie
- Mâncare de mazăre nouă cu usturoi, suc de roșii și mărar
- Prepelițe la cuptor cu salată de varză albă
- Souffle de conopidă cu caș de capră
- Cartofi noi la cuptor cu usturoi și mărar și salată verde cu ridichi și ceapă verde
Cina, teoretic mai ușoară și cu mai puțină bătaie de cap…
- File de somon sălbatic la cuptor cu sparanghel
- Scrumbie la grătar cu salată verde
- Salată de crudități cu parmezan
- Fasole verde la tigaie cu usturoi și nuci
Gustările dintre mese sunt exclusiv dedicate căpșunelor și cireșelor de mai, altfel ar fi păcat.
Și parcă ar avea loc și o înghețată simplă, gustoasă și sănătoasă din iaurt gras cu 10% grăsime, lămâie proaspăt stoarsă, miere, vanilie și vișine congelate, pentru bucuria celor mici (promit că revin și cu alte rețete de înghețată, în curând).
Sugestii simple, fără regrete. Poftă bună!