În sfârșit, biscuiți!


Alexandra Alexandru - 07/06/2016 - 0 comments

Înainte de a fi nutriționist, sunt mamă. O mamă cu cunoștințe de nutriție își dorește pentru copilul ei un stil alimentar echilibrat, cu alimente integrale, sănătoase.

Gustările copiilor ne pot da bătăi de cap, dacă vrem să fie și nutritive, și pe placul copiilor. Eu personal sunt atentă mai ales la cele de după amiază, pentru că prima gustare, cea de la grădiniță este întotdeauna compusă din fructe.  Gustările trebuie să fie simple, să completeze un meniu zilnic și bineînțeles diversificate.

Una din gustările preferate ale copiilor o constituie biscuiții. Din păcate, absolut toate pachetele de biscuiți ambalate frumos pe rafturi sunt de departe una din cele mai nocive gustări pe care o puteți oferi copiilor. Zahăr, margarină, conservanți și aditivi, cam asta înseamnă biscuiții din comerț.

Ca orice copil, și fetița mea adoră biscuiții. Personal, i-am cumpărat foarte rar și in situații limită (concediu, plecări, etc.) câteva pachete de la producători bio, dar pe principiul „răul cel mai mic”, nu pentru că aș fi agreat pe deplin lista de ingrediente.

Dar, undeva prin toamna anului trecut, am descoperit prima oară biscuiții Hyper Ambrozia. De atunci, ei au devenit „prietenii” familiei. Motivele, mai jos:

  1. Sunt delicați, fini, gustoși și cu un termen de valabilitate foarte redus, datorită lipsei oricărui ingredient artificial
  2. Sunt aromați și parfumați îmbietor datorită condimentelor de foarte bună calitate (scorțișoară, lămâie, ghimbir, trandafir, cuișoare, etc.)
  3. Nu au niciun fel de ingredient de origine animală, deci nu îngreunează digestia, sunt buni în post, potriviți pentru toate stilurile alimentare
  4. Nu au niciun fir de praf de copt
  5. Doar trei sortimente sunt îndulcite cu puțin zahar brut din trestie de zahar, in rest, cu must de struguri (o noutate!!!)
  6. Conțin făinuri integrale de grâu, grâu spelta (bio!), orez, năut, hrișcă
  7. Au bunătate de semințe precum: susan, cânepa, in, mac, dar și nuci
  8. Există doua sortimente fără gluten, din faină de năut, hrișcă și orez care sunt foarteee gustoși
  9. Pe lângă variantele dulci, există și cele sărate: crackers vegani cu semințe, roșii, etc.
  10. Sunt pe toate gusturile, garantez, de la mic la mare!

Dar cel mai bine ar fi să vă convingeți singuri. Poate împărtășiți și cu mine experiența.

Related posts

Post a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *