Este primul meu articol-review despre un restaurant și nu știu cu ce să încep mai întâi. Aș vrea totuși să pornesc de la următorul aspect: eu mănânc foarte rar în oraș, din simplul motiv că sunt foarte chițibușară în a-mi alege un loc care să-mi satisfacă toate criteriile legate de mâncare în sine.
Sara Green mi-a satisfăcut din start principalele două criterii: they keep it simple (nu vei găsi înzorzoneli inutile ale porțiilor de mâncare, pe care le găsești chiar și în bucătăria raw vegan) și gătesc cu suflet și cu implicare, și se simte. A și se mai simte ceva: o doză de umor, pe care Paul (unul din inițiatorii proiectului Sara Green) a ținut să ne-o arate punând pe masă câteva pistoale…cu apă.
La Sara Green am ajuns deoarece am cunoscut câteva fete iubitoare de hrană curată și sănătoasă, bloggerițe pricepute și cunoscătoare de locuri pe măsură. Împreună am inițiat un proiect prin care vrem să trecem în revistă și să vă facem cunoscute locuri frumoase și cu mâncare sănătoasă, că doar e vară și ar mai trebui să mai ieșim din bucătărie. Pe fete și poveștile lor minunate le găsiți aici: Alexandra, Alina, Andreea, Cristina, Delia.
Meniul pregătit de Paul cu ajutorul Cristinei a fost realmente delicios. De la prima gura de gojirată (aka limonadă cu goji) și încheind cu o ciocolată senzațională (eu fiind amatoare de ciocolată pură, neagră).
Am început povestea culinară cu o ciorbă rădăuțeană „reloaded”, cu ciuperci pleurotus, smântână de caju și pătrunjel, numai bine echilibrată nutrițional (proteine din ciuperci, vitamina C din pătrunjel și grăsimi bune din caju), dar și hidratantă ca pentru o zi de vară.
Am continuat cu două tipuri de hummus, care pe mine m-au cucerit: hummus Beirut și hummus cu ciuperci. Ce am sesizat la ele din prima clipă a fost culoarea și am exclamat: au turmeric! Eu sunt o mare amatoare de hummus, iar cel picant, Beirut…cred că a fost mai mult in fața mea decât a celorlalte fete…sorrry girls :mrgreen:
Au urmat doua tipuri de salată absolut delicioase: salată de crudități, aparent banală, dar potrivită din ingrediente cât să cucerească și cel mai înfocat carnivor și o salată cu spirulină, extrem de verde la prima vedere (eu nefiind cea mai bună prietena a spirulinei), dar care, cu mâna pe inimă o spun, este în top 5 salate mâncate vreodată, pentru că amestecul de salată verde, roșie, avocado, ceapă roșie, și spirulină au așezat-o acolo. Senzațională! Atât!
Credeați că am terminat?
Nici vorbă, pentru că au apărut din neant următoarele: burrito vegan, sandviș cu tofu, ardei gras și pastă de avocado…pluuuus paste cu avocado, roșii și caju, de care sincer și cu mâna pe inimă nu m-am atins, dar ne-a asigurat Delia că sunt absolut senzaționale.
Și când credeam că ni s-au potolit gurile și mâinile, hop și Paul cu o farfurioară de ciocolată în formă de inimioară, proaspete, reci și potrivit de dulci, cărora, recunosc, nu am putut rezista.
Păi ce mai poți spune după o asemenea experiență? Un sigur lucru: eu nu pot sa spun SARA GREEN – fast food vegan, eu spun doar Sara Green – bucătărie cu suflet.
Dacă locuiți în zona de nord, opriți-vă pe Caranfil 85, nu veți regreta.
Felicitări celor de la Sara Green și mulțumiri fetelor că datorită lor am mâncat aici.