Prăjitură cu mere și scorțișoară fără zahăr sau îndulcitori


Alexandra Alexandru - 30/09/2016 - 0 comments

Toamna s-a instalat și a adus cu sine piețe îmbelșugate și fructe aromate (mere, pere, gutui, struguri).

În afara de soare blând, frunze maronii, piețe îmbelșugate și fructe aromate, toamna  înseamnă și miros de prăjitură caldă cu mere și scorțișoară. Îmi amintesc și acum după-amiezile ploioase de toamnă când veneam de la școală și mama îmi pregătea o surpriză aromată: fie mere coapte cu scorțișoară nuci și vanilie, fie plăcintă cu mere fie bostan copt cu scorțișoară.

Nici eu nu am de gând să las toamna să treacă fără ca bunătățile de mai sus să își împrăștie aroma în casa mea.

Vreau sa împart cu voi o rețetă de prajitură cu mere învățată de la bunica mea. Această rețetă  este adaptată la cele mai sănătoase și nutritive ingrediente și evident nu vom folosi zahăr așa cum am specificat și în rețeta de brioșe.

 Pentru aceasta prăjitură cu mere avem nevoie de următoarele ingrediente:

1 cană ulei de cocos lichid

2 căni apă carbogazoasă

800 grame  făină integrală

1 cubuleț de drojdie

Un praf de sare

Vanilie măcinată

Nuci după preferință

Pentru umplutură : mere în funcție de dorință (cât vreți de groasa), rase și « călite » pe foc ca la plăcintă, în care adăugați scorțișoară și nuci după gust.

Mod de preparare :

Se pune drojdia cu puțin zahăr brun și se pasează cu o lingură până se topește. Apoi se pun apa, uleiul, sarea și vanilia și se încorporează făina până se transformă  într-o cocă care nu se mai lipește de mâini. Se lasă la odihnit 30 de minute și apoi se întinde cu sucitorul sub forma tăvii dorite. Se pune în tavă, se tapetează cu umplutura de mere și se mai pune încă o foaie deasupra. Se înțeapă neapărat cu furculița pe toată întinderea și se dă la cuptorul încins în prealabil.

Poftă bună! Voi ce pregătiți pentru week-end ?

Related posts

Post a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *