Simbio – locul tuturor gusturilor


Alexandra Alexandru - 01/11/2016 - 0 comments

La Simbio am ajuns desigur cu aceeași gașcă de fete iubitoare de hrană curată și sănătoasă AlexandraAlina, Andreea, Andreea, Cristina, Cosmina, Delia, pentru un alt food-review delicios.

La Simbio simți cu adevărat semnificația numelui (simbioză = SIMBIÓZĂ, simbioze, s. f. Formă de conviețuire reciproc avantajoasă între două specii diferite de organisme. [Pr.: -bi-o-] – Din fr. Symbiose). Adică poți merge liniștit să mănânci mâncare proaspătă, cu gust, arătoasă și vegetariană.  Nu spun vegană, pentru că e cu totul altceva, dar pot să spun plant based. Mai multe detalii a oferit  colega mea Alina în acest articol.

Eu personal nu mă încadrez la nicio categorie, cred. Pentru că mănânc ascultându-mi organismul, urmărindu-mi aspectul pielii, monitorizându-mi nivelul de energie. Iar meniul meu este oglinda unui cumul de studii și experiențe, îmbinate cu recomandările profesioniștilor la care apelez și eu.

Dar știu sigur că în viața de zi cu zi, legumele sunt baza meniului meu iar proteinele din sursă animală sunt side dish-ul. Știu că nu pot renunța la ouă și la peștele bun și proaspăt de captură și că nu voi refuza niciodată un fel de mâncare gătit cu carne din sursă bună când merg la mama, în alt oraș.

Așadar, știu că atunci când ies la restaurant, vreau să găsesc cât mai multe salate îmbietoare și cât mai multe combinații de legume gustoase, asezonate cu quinoa, năut și alte surse minunate de nutrienți (eventual în feluri de mâncare calde, în sezonul rece).

Și cam asta am găsit la Simbio:

Un burger nemaipomenit din năut și quinoa, cu pâine făcută în casă din făină integrală.

burger

O salată să te lingi pe degete cu halloumi cald și bun și una din mix de frunze verzi, quinoa, portocale, semințe de dovleac  și merișoare.

salata-haloumi

salata-vegana

Eu personal am devorat sandvișul, făcut după „chipul și asemănarea gusturilor mele”: cu avocado, roșii uscate, pastă de măsline, salată verde și roșii.

sandvis

Nu aș vrea să închei fără să spun și de ceaiul pe care l-am băut în premieră: ceai de prune și scorțișoară, o aromă și o plăcere.

Așadar, Simbio este acel restaurant în care nu găsești în meniul vegetarian doar orez, cartofi și salată asortată, acel restaurant care poate satisface și cele mai complexe dorințe. Îl găsiți pe Negustori 26, într-o casă caldă și primitoare.

Related posts

Post a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *