Acum câţiva ani am descoperit Granola, irezistibilă pentru micul dejun sau chiar o gustare sănătoasă. Vă recomand cu drag reţeta mea, pe care am „perfecţionat-o” de-a lungul timpului!
Ingredientele de bază sunt aceleași (puteți pune și fulgi de ovăz fără gluten) și să jonglați cu fructele uscate, cu cele oleaginoase (eu am folosit pe rând smochine, curmale, stafide, coacăze și migdale, nuci, nuci pecan, alune de pădure) și cu semințele (de susan, de qia, de cânepă). Astfel va ieși cea mai gustoasă granola.
Ingrediente:
- 2 căni de fulgi integrali de ovăz bio
- ½ cană de nuci crude, tocate mărunt sau fărămiţate
- ¼ cană seminţe de susan nedecorticat
- ½ cană goji şi stafide
- 2-3 linguri de sirop de arțar grad-b
- 2 linguri ulei de cocos virgin
- ½ linguriţă extract de vanilie
- 1 vârf de cuțit sare de mare
- 1 lingură de fulgi de cocos (opțional)
Mod de preparare:
Amestecă toate ingredientele uscate într-un bol.
Pune într-o tigaie neaderentă uleiul de cocos, siropul de arţar și o cescuţă de apă şi lasă-le puţin până se omogenizează.
Toarnă ingredientele „ude” peste cele uscate şi amestecă cu mâinile. Apoi, pe o tavă cu hârtie de copt întinde compoziţia obţinută şi introdu în cuptor (incins in prealabil la 175 de grade) pentru 10-15 minute la 150 grade, până se rumenesc foarte usor.
Poftă bună!