februarie 28

0 comments

5 salate de post delicioase

By Alexandra Alexandru

salata cu naut, salata cu quinoa, salata cu spanac, salata de post

Postul Paștelui este o perioadă în care mulți aleg să renunțe la alimente de origine animală. Întotdeauna am susținut ideea că, decât să introduci în meniu alimente procesate precum șnițele, crenvurști, pate-uri vegetale din soia, mai bine nu mai ții post. Pentru că, din punct de vedere religios, postul înseamnă cumpătare, renunțare, moderație.  Nu mai spun că alimentele respective nu au nici un aport nutrițional.

Pentru unii, a ține post înseamnă să se preocupe puțin mai mult decât în mod normal de alimentația zilnică, să își stabilească un meniu și să își facă cumpărăturile în conformitate.

Dacă la sfârșit de săptămâna veți găti 2-3 feluri pentru 2-3 zile, m-am gândit să va vin în ajutor cu câteva salate de post care se pot prepara rapid seara.

Pentru a vă face munca și mai ușoară,  puteți apela și la următoarele trucuri:

  • faceți o listă de cumpărături la sfârșitul săptămânii pentru aprovizionare; astfel, nu riscați să vă lipsească ingrediente
  • spălați, curățați și puneți în caserole toate ingredientele, o să va fie foarte simplu doar să le mixați
  • faceți un dressing de lămâie, ulei de măsline* și sare de mare fără aport de iod și păstrați-l în frigider pentru toate aceste zile. Adăugați-l după preferințe.

Iată și salatele:

  1. Salată de crudități cu nuci

Morcov ras, țelină rasă, gulie rasă,  piper, nuci și susan nedecorticat, nuci sfărâmate grosier. O puteți face și în varianta cu puțină  varză roșie și semințe de cânepă adăugate în dressing. Astfel, dressing-ul devine mai onctuos, de consistența unei maioneze.

  1. Salată de paste integrale cu broccoli și germeni

Aveți nevoie de 100 grame de paste integrale de grâu dur sau de hrișcă, câteva buchețele de broccoli făcute la abur și rupte cat mai mici, puțin usturoi pentru gust, semințe de pin și germenii preferați. Este foarte sățioasă și gustoasă.

  1. Salată cu baby spinach, quinoa și rodie

Baby spanac, quinoa fiartă, un cățel de usturoi pisat, semințe de cânepă, semințe de  rodie – yummmmmmmy!

  1. Salată cu năut

Aceasta este preferata mea pentru că ador năutul adăugat în salate. Se face din: salată verde,  castravete, ridichi, ceapă verde, pătrunjel, ardei kapia roșu, usturoi pisat,  boabe de năut fierte, semințe de pin amețite la tigaie. Este un vis, vă garantez!

  1. Salată cu sfeclă și morcovi

Salata mea vedetă, cu cel mai mare succes în rândul persoanelor pe care le consiliez! Necesită un pic mai multă pregătire, dar credeți-mă, merită.  Rețeta detaliată o găsiți aici.

 Poftă bună!

*Postul presupune și renunțarea la ulei. Sunt numai unele zile în care se dă dezlegare la untdelemn, așadar, fiecare adaptează după dorința proprie.

Despre mine - Alexandra Alexandru

Sunt pasionata de nutritia si alimentatia umana, drept pentru care din 2014 ajut oamenii sa raspunda la intrebarile “Eu cum fac ca sa slabesc?’’, “ Eu ce mai mananc?”, “Cum scap de dependenta zahar?” “Cum ma mentin?” si sa implementeze schimbarile invatate de la mine pentru tot restul vietii.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>