Luna mai este despre cartofi noi, mărar, usturoi, salată, ridichi, varză, căpșune și cireșe. Și sparanghel, mai ales de când l-am găsit pe cel cultivat în România. Este despre hrană cu viață și gust, după care tânjim adesea în lunile de iarnă.
Eu sunt absolut încântată să gătesc în lunile acestea. Am impresia că există atât de multe ingrediente la dispoziție, încât nu îmi ajung zilele săptămânii să le tot încerc.
V-am obișnuit deja cu faptul că pentru mine sfârșitul săptămânii este dedicat pregătirii meniului de săptămâna următoare (cumpărături și conceperea unui meniu pentru aproximativ 5 zile). Gătesc duminică sau luni pentru primele 2-3 zile ale săptămânii și apoi miercuri sau joi pentru următoarele zile. Sâmbătă și duminică sunt lăsate ușor la voia întâmplării, în funcție de programul de relaxare ales.
Cartofi noi la cuptor cu cartof dulce, mărar și usturoi verde, sparanghel la abur cu unt și supă-cremă de dovlecei și morcovi. Asta anuntam eu luni pe facebook ca am gătit pentru primele zile ale saptamanii.
Cartofii au fost delicioși și aromați, așa că mă gândesc să împărtășesc rapid cu voi metoda de preparare:
Am spălat foarte bine 1 kilogram de cartofi noi și i-am pus la fiert. După ce s-au fiert i-am zdrobit ușor cu o lingură, nu foarte tare însă, mai degrabă superficial, am tăiat rondele un cartof dulce, am pus puțin ulei de măsline și puțină sare de mare și i-am băgat în cuptorul încălzit în prealabil. I-am scos când erau ușor rumeniți, nu arși, și am presărat pe deasupra usturoi verde tocat și mărar proaspăt.
Personal, aș fi mâncat toată tava, dar mi-am pus alături și 5 bucăți de sparanghel și o salată verde (cu spanac, rucolă, salată eisberg) peste care
am pus semințe de cânepă.
Despre supă vă povestesc poate în alt articol, recunosc că nu este la fel de spectaculoasă ca acești cartofei mici și rotofei.
O săptămâna minunată să aveți și nu uitați, organizarea ține de foame!