mai 19

0 comments

Importanta citirii etichetei în alimentația copiilor

By Alexandra Alexandru

lapte vegetal, sfaturi, stil de viata

Trebuie să recunosc că nu mi-am dat seama până acum câțiva ani că  o simplă citire a etichetei alimentare ne poate salva de foarte, foarte multe probleme de sănătate și ne poate ajuta în formarea unui stil alimentar sănătos.

 În ce capcană am căzut eu necitind eticheta?

Păi, fără să îmi fie rușine, trebuie să recunosc că nu de puține ori m-am înfipt în standul de produse bio din diverse magazine, fără să mă asigur că toate ingredientele sunt ok și combinația lor optimă. Astfel, am cumpărat din neatenție următoarele: biscuiți din făină integrală 100%, cu nici mai mult nici mai puțin de 5 e-uri în compoziție; lapte de orez care nu avea decât 5% orez și restul apă și zahăr; paste integrale care în procesul de preparare fuseseră presărate cu zahăr. Și probabil or fi mai fost câte ceva de care nu mi-am dat seamă.

 Atenție la produsele pentru copii!

Învățându-mă minte, cititul etichetei a devenit o rutină când merg la supermarket. Petrec foarte mult timp câteodată în fața standului de produse alimentare potrivite copiilor și citesc etichetele produselor… Dragi mămici! Vreau să trag un semnal de alarmă și să vă rog să fiți atene când cumpărați pentru voi sau copiii voștri aceste produse. De exemplu, sunt nenumărate borcănele cu mâncare bio, care conțin amidon de porumb modificat genetic, uleiuri vegetale rafinate, ba chiar și zahăr sau sare, deși sunt pentru copii de până la 12 luni. La fel, biscuiții au agenți de creștere, zahăr, sare, albuș de ou (deși sunt, de asemenea, pentru copii de până la 12 luni). Cerealele gata preparate cu lapte pentru bebeluși au tot felul de emulgatori, zahăr și grăsimi vegetale hidrogenate.

Ce recomand

Nu e simplu să faci cumpărături în ziua de azi știind că suntem bombardați de atâtea reclame și de produse frumos colorate, dar nu e nici foarte greu… și merită să o facem măcar pentru copilașii noștri. Atunci când mergeți la cumpărături gândiți-va că primul lucru pe care trebuie să îl faceți obligatoriu este citirea etichetei. Feriți-vă de E-uri, grăsimi vegetale hidrogenate (dacă nu se specifică „nehidrogenat”, nu cumpărați), zahăr, sare, amidon modificat, hormoni, nitrați și nitriți, glutamat de sodiu, acid citric, benzoat de sodiu etc. În general, de tot ce nu e din natură.

Iată și un articol foarte interesant despre importanța citirii etichetei: http://www.onemedical.com/blog/eat-well/learn-to-read-labels/

 

 Voi citiți etichetele de pe produsele alimentare?

Despre mine - Alexandra Alexandru

Sunt pasionata de nutritia si alimentatia umana, drept pentru care din 2014 ajut oamenii sa raspunda la intrebarile “Eu cum fac ca sa slabesc?’’, “ Eu ce mai mananc?”, “Cum scap de dependenta zahar?” “Cum ma mentin?” si sa implementeze schimbarile invatate de la mine pentru tot restul vietii.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>