iunie 21

0 comments

Prima mea supă de roșii

By Alexandra Alexandru

pranz sanatos, Retete

Voi fi sinceră, deci nu aruncați cu pietre: nu am preparat niciodată în viața mea supă de roșii, până săptămâna trecută. Nu m-a atras să o prepar vara, căci mă gândeam că bietele roșii sunt mult mai gustoase crude, iarna nici atât, căci mă gândeam că nu am chef să fac o supă din bulion și roșii fără gust…

Săptămâna trecută s-a întâmplat însă. Aveam un kilogram de roșii organice de la www.greenyourlife.ro nu prea bune de mâncat ca atare, foarte dulci și zemoase și nu mă înduram să îmi iau adio de la ele.

Știind că fetița mea adoră supa de roșii (pe care o mănâncă la grădiniță), am considerat că nu mai am încotro și m-am pus pe treabă. M-am uitat puțin pe internet, dar nicio rețetă din cele citite nu m-a convins. Ba aveau prea multe ingrediente, ba ar fi trebuit să le rad și să le călesc înainte, ceea ce nu mi s-a părut deloc o idée bună. Așadar am făcut supă my way, cam cum procedez eu la toate supele cremă de legume.

Pentru ingrediente am folosit: 2 cepe mici, 2 morcovi, 1 pătrunjel rădăcină, 1 țelină mică, 1 kilogram de roșii foarte coapte, puțină sare, un cățel de usturoi (opțional), ulei de măsline. Puteți pune pentru un gust mai aparte și tulpini de țelină apio.

Am pus la fiert la foc mic  ceapă întreagă și rădăcinoasele tăiate grosier. Când au fost fierte, am adăugat și roșiile decojite, tăiate bucăți mari și am mai lăsat pentru 5 minute. Am pus în blender legumele (mai puțin ceapa) și cățelul de usturoi crud. S-au pasat frumos, am adăugat sare și ulei de măsline (cam o lingură la toată cantitatea – nu uitați că licopenul din roșii se absoarbe mult mai bine în prezența uleiului).

Am făcut și crutoane cu ierburi aromate și am servit-o în două feluri: cu semințe de cânepă pe deasupra sau cu 2-3 bucățele mici de brânză feta.

A fost un succes! Și eu am mâncat de două ori, și o să repet figura ori de câte ori o să am roșii mult prea coapte în frigider.

Poftă bună!

 

Despre mine - Alexandra Alexandru

Sunt pasionata de nutritia si alimentatia umana, drept pentru care din 2014 ajut oamenii sa raspunda la intrebarile “Eu cum fac ca sa slabesc?’’, “ Eu ce mai mananc?”, “Cum scap de dependenta zahar?” “Cum ma mentin?” si sa implementeze schimbarile invatate de la mine pentru tot restul vietii.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>