aprilie 13

0 comments

Brioșe vegane cu pudră de roșcove și stafide

By Alexandra Alexandru

reteta dulce, Retete, sfaturi

Desertul poate fi și nutritiv și să nu îngrașe, atâta timp cât este făcut din ingrediente sănătoase care nu îngreunează procesul de digestie. În această categorie intră și brioșele cu pudră de roșcove și stafide pe care                              le-am încercat în ultima săptămâna din postul Paștelui. Am ales să folosesc pudra de roșcove pe care o aveam în bucătărie deoarece nu simțeam nevoia de cacao și pentru că…eram curioasă să văd ce gust au. Nu mai adaug că sunt și foarte potrivite penrtu copii în acest caz.

Brioșele mele au fost atât de ușor de făcut, încât sunt sigură că voi repeta acțiunea și la sfârșitul acestei săptămâni.

Aveți nevoie de următoarele ingredient, pentru 12 brioșe:

  • 300 grame de făînă integrală din grâu spelta (îmi place să folosesc această făină deoarece grâul Spelta este nemodificat, iar gusul sau este fin și cu o ușoară aromă de nuca; desigur că puteți folosi și alt tip de făină de grâu integrală)
  • 5 grame de praf de copt bio
  • 1 lingură de Rapadura (zahăr integral obținut din deshidratarea sucului de trestie)
  • 1 lingură de scorțișoară de Ceylon
  • 2 linguri de stafide brune
  • Fulgi de cocos mari
  • 1 linguriță de esență  naturală de vanilie
  • 250 ml de lapte de orez
  • 50 de ml de ulei de cocos bio
  • 2 lingurițe oțet de mere

Modul de preparare este extreme de simplu:

Am amestecat într-un vas ingredientele solide și în alt vas ingredientele lichide. Am turnat lichidul obținut peste ingredientele solide și am amestecat cu atenție până ce compoziția a devenit uniformă. Pudra de roșcove poate solidifica puțin mai mult compoziția, așa că, dacă simțiți nevoia, puteți să mai adăugați puțin lapte vegetal. Am umplut cu amestecul obținut 12 forme de silicon vesele și colorate și le-am băgat la cuptorul preîncălzit pentru 25 de minute la 180 de grade (desigur că durata și temperatura pot varia de la un cuptor la altul, trebuie doar să le încercați cu o scobitoare).

După 25 de minute am scos din cuptor 12 brioșe vegane cu pudră de roșcove și stafide aromate și fine, numai bune pentru o gustare lângă o cafea.

Poftă bună și spor!

 

Despre mine - Alexandra Alexandru

Sunt pasionata de nutritia si alimentatia umana, drept pentru care din 2014 ajut oamenii sa raspunda la intrebarile “Eu cum fac ca sa slabesc?’’, “ Eu ce mai mananc?”, “Cum scap de dependenta zahar?” “Cum ma mentin?” si sa implementeze schimbarile invatate de la mine pentru tot restul vietii.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>