Îmi place să gătesc simplu și rapid, cât să ne mulțumească pe toți ai casei și eventual să mai și rămână puțin pentru a doua zi.
Cumva această rețetă simplă pentru cină este moștenită de la mama mea, care pregătea adeseori seara ciuperci la cuptor (puțin mai elaborate ce e drept, ea tocându-le codițele pe care le trăgea puțin la tigaie și abia apoi umplea pălăriile și le punea la cuptor).
Nu lasa deoparte branza Pecorino
Prepar ciuperci în diverse moduri (supă cremă, ciuperci shitake în pastele de hrișcă sau orez, la cuptor sau trase la tigaie) și le agreez pentru cantitatea mică de calorii și grăsimi, dar și pentru conținutul de minerale, vitaminele din complexul B și fibre.
Ele sunt o alternativă la mesele cu carne, cu 3 grame de proteine pe suta de grame.
Mie îmi place să simplific rețetele, așa că scurt și la obiect, aveți nevoie de:
- 500 de grame de ciuperci brune (mie îmi plac acestea deoarece mi se pare că au un gust mai intens decât cele albe)
- brânză Pecorino cam cât intră într-o ceașcă, tăiată cubulețe (un tip de brânză italienească, cu un gust divin, obținută din lapte de oaie – oaie în italianește este pecora)
- ulei de măsline
- sare de mare
- piper proaspăt măcinat și cimbru uscat.
După ce v-ați organizat masa de lucru, spălați pălăriile ciupercilor, pe care le scurgeți bine, le puneți pe tava aragazului pe o hârtie de copt, presărați sarea, piperul și cimbrul, stropiți cu puțin ulei de măsline și la sfârșit adăugați brânză tăiată cubulețe.
Introduceți tava în cuptorul încălzit în prealabil pentru aproximativ 20 de minute. Faceți un mix de salate verzi cu semințe și un orez integral în care adăugați puțin unt la sfârșit și aveți un prânz sau o cină sănătoase și hrănitoare.
Nu uitați că pentru o dietă echilibrată și un organism sănătos, diversitatea face legea.
Mâncați diversificat, din toate grupele alimentare, gătit simplu și de sezon. Așa veți obține și kilogramele dorite, pentru că mâncând bine, te simți bine.