Când spunem desert, gândul zboară către ceva cu ciocolată, prăjituri complicate cu creme și glazuri, plăcinte dificil de făcut și destul de indigeste. În niciun caz nu ne va duce la preparate delicate, ușor de gătit și de tolerat, fără zahăr sau alte minunății pe care le găsim în produsele din cofetării sau magazine alimentare.
Că să nu bat prea mult pasul pe loc, o să vă descriu astăzi desertul pe care îl fac întotdeauna când lucrez cu copiii. El poate fi depotrivă mic dejun și gustare fără probleme, deoarece este hrănitor, consistent (ține de foame) și ușor de realizat la orice ora. Nu mai spun că este preferat si de copiii mofturosi sau de cei care poftesc la mai multe gustari pe timpul zilei.
Pentru o porție aveți nevoie de următoarele:
- 125 de grame de iaurt de 3,5% grăsime
- 2 linguri de fulgi de ovăz
- Scortisoara după gust
- 1 linguriță de miere
- 5 căpșuni tăiate în bucăți mici sau 5 feliuțe de banană și 3-4 bucăți de zmeură (imaginația și sezonul dictează însă felul fructelor pe care le vom folosi la conceperea acestui desert; de la kiwi la căpșuni, portocale sau ananas, afine sau pere, cerul este limita).
Cum preparăm?
Frumos, pe straturi, că să ne facă plăcere și vizual și olfactiv. Punem un strat de iaurt, apoi o lingură de ovăz, încă un strat de iaurt, încă o lingură de ovăz și al treilea și ultimul de iaurt. Deasupra punem fructele, mierea și scorțișoara. Bineînțeles că putem intercala fructe și printe straturi.
Și desigur că în loc de fulgi simpli de ovăz putem folosi granola după rețeta de aici.
Dacă aveți puțintică răbdare, amestecați puțin ingredientele și lăsăți să se așeze gusturile și aromele între ele. Dacă nu, asta este, savurați-l cum vă place.
Astept impresiile voastre!
[…] Micul dejun curcubeu, asa cum imi mai place mie sa ii mai spun, este un preparat atractiv si gustos pentru cei mici, dar si sanatos si extrem de hranitor. Se pregateste cu iaurt, fulgi de ovaz, scortisoara, miere, capsuni, banana, kiwi, afine, pere sau zmeura, in orice combinatie. Toate acestea se aseaza pe straturi: intai iaurt, apoi ovaz, apoi o combinatie de fructe, dupa care o luam de la capat, pana se umple recipientul. Printre straturi, intercalam si miere si scortisoara, dupa gust. Nimic mai delicios si mai usor de preparat! […]