Chec de post cu fructe și ciocolată


Alexandra Alexandru - 13/08/2019 - 0 comments

Pentru că îmi place foarte mult să combin gustul fructelor cu al ciocolatei, dar și pentru că aveam în frigider câteva caise sortite pieirii, cum stăteam eu relaxată într-o călduroasă zi de august, m-am hotărât să fac repede un chec, sau un pandișpan, sau ar fi putut foarte bine să fie și brioșe. Dar pentru că e post, l-am gândit precum un chec de post cu fructe și ciocolată.

Așadar, am scos din dulapuri următoarele: făină integrală de grâu spelta, care este nelipsită din casă (2 căni și jumătate), 2 plicuri de zahăr cu vanilie bourbon (mai punem și puțin zahăr din când în când, nu este ca și când îl folosesc zilnic), bicarbonat de sodiu (fix o jumătate de linguriță), apă carbogazoasă (o jumătate de cană), băutură vegetală de cocoș (o jumătate de cană), ulei de cocoș (4 linguri), ciocolată neagră (eu am pus trei tablete mari, dar merge și mai mult), cacao (1 lingură), sirop de curmale (pentru îndulcit, nici nu știu exact cât, căci am pus cu borcanul, dar e după gustul fiecăruia). Iar din frigider am scos 7 caise nici prea mari, nici prea mici, pe care le-am tăiat în felii destul de subțiri.


Am preparat checul astfel

Am amestecat făina cu bicarbonatul, apoi în alt vas apă cu băutură vegetală de cocoș, uleiul și siropul de curmale. Peste caisele tăiate am presărat zahărul vanilat. Apoi am amestecat ușor cu un tel (se poate și cu mixer) făina cu ingredientele lichide. Am luat puțină compoziție și am amestecat – o cu o lingură de cacao, am rupt ciocolata în bucăți mici și am pus-o în vas, am adăugat caisele și compoziția cu cacao și am amestecat din nou ușor. Am turnat apoi toate ingredientele mixate într-un vas termorezistent și l-am introdus în cuptorul încălzit în prealabil. A stat la cuptor în jur de 50 de minute la 175 de grade, dar știți și voi că durata depinde de la un cuptor la altul.
Rezultatul a fost pe măsură așteptărilor: pufos, fin, parfumat, potrivit de dulce. Nu uitați că puteți face rețeta folosind și alte fructe precum prune, afine, zmeură, etc. Și dacă mai doriți și altă inspirație de prăjitură de post, nu uitați de prăjitura cu mere și scorțișoară sau de brioșele cu pudra de roșcove și stafide.


Voi ce deserturi de post mai pregătiți?

Post a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *