martie 29

0 comments

5 idei de gustări pentru copii energici, care stau acasă

By Alexandra Alexandru


Dragi părinți, scriu acest articol pentru că îmi imaginez că nu sunt singura în această situație, dar și pentru că am fost întrebată de câteva prietene ce recomand să le ofere copiilor la gustare, acum cât stau acasă.

Poate vă sună familiar următorul scenariu: ați terminat de strâns masa (una dintre cele 758 din zi, desigur) și de făcut ordine în bucătărie, te așezi confortabil la biroul improvizat într-un colț al casei și deodată auzi șoptindu-ți la ureche: “pot un fruct?” …iar chestia cu fructul pe care și-l pot lua și spăla singuri este cel mai fericit scenariu.

Ținând cont de faptul că oricum nu erați obișnuiți și cu pregătitul mesei de prânz în timpul săptămânii, că trebuie să vă organizați și ziua de muncă, dar și temele lor și orice tip de homeschooling fac ei, vă treziți bombardați din oră de cerințe culinare diverse.

Acum, nu știu exact ce rezerve și-a făcut fiecare, dar vă ofer 5 variante simple de făcut, păstrat și servit de propriile lor mânuțe. Deopotrivă, recomandările mele țin cont și de faptul că nu ar trebui totuși ca aceste gustări să fie în plus față de ce/cât mănâncă fetele sau băieții dumneavoastră în mod normal.

  • iaurt cu banană/afine/zmeură - bănuiesc că orice copil peste 6 ani poate să desfacă un iaurt și să curețe o banană și să își pună două-trei lingurițe de afine sau zmeură pe care am binevoit noi, părinții (a se citi mamele), să le spălăm înainte
  • banana bread fără zahăr - o sugestie bună, rapidă și hrănitoare - care ține pentru mai multe zile
  • saleuri simple, din făină integrală cu mac sau susan - o rețetă ușoară găsiți aici
  • biscuiți digestivi cu scorțișoară (am eu o rețetă, promit că o scriu săptămâna viitoare)
  • brioșe sărate, cu mai multe feluri de brânză

Sper să vă fie de folos sugestiile mele, și nu uitați, desigur, că un program fix de mese li se aplică și copiilor, nu numai adulților. 

Despre mine - Alexandra Alexandru

Sunt pasionata de nutritia si alimentatia umana, drept pentru care din 2014 ajut oamenii sa raspunda la intrebarile “Eu cum fac ca sa slabesc?’’, “ Eu ce mai mananc?”, “Cum scap de dependenta zahar?” “Cum ma mentin?” si sa implementeze schimbarile invatate de la mine pentru tot restul vietii.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>