Ce se mai poate spune despre paste? Ca sunt delicioase, stiti si voi. Ca sunt versatile, gustoase, satioase, ca pot fi pe toate gusturile, stiti si asta.
Dar stiu ca inca mai aveti dubii ca nu ingrasa…asa ca iata aici dovada: aceasta reteta nutritiva, echilibrata in macronutrienti, gustoasa si desigur usor de facut, cu care nu dati gres nicicand.
Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente pentru o portie: 50-70 grame paste (eu le fac cu fusilli de orez, pentru ca imi par mai lejere si cred ca se imbina mai armonios aromele, dar puteti folosi orice fel de paste doriti), 5-7 buchetele mai mici de broccoli, 30 de grame de urda, usturoi dupa preferinte, sare, ulei de masline.
De preparat acest fel de mancare este foarte simplu: se pun pastele la fiert urmand instructiunile de preparare. Intre timp se pun in tigaie uleiul de masline, usturoiul taiat fin si broccoli.
Se pun putin la foc mai mare apoi se da focul mai mic, pentru a nu se arde usturoiul, si se intoarce broccoli de pe o parte pe alta constant.
Se poate pune si un capac, ideea este ca broccoli sa ramana al dente dar in acelasi timp sa ia aroma uleiului de masline si a usturoiului si sa se gateasca putin. Se adauga si urda, se amesteca si apoi se pun pastele scurse.
Se amesteca usor si se asezoneaza dupa preferinte cu fulgi de chilli, parmezan, piper, etc.
Puteti incerca si cu alte legume, precum mazare sau fasole verde, in functie de preferinte.
Pofta buna!