V-am spus de multe ori că îmi place să testez și să adaptez rețete, care să fie și gustoase, dar și nutritive în același timp.
Pentru că e vremea sparanghelului, dar și pe motiv că aveam multe ouă și diverse brânzeturi în frigider, m-am gândit să încerc ceva asemănător unei tarte, dar să nu fie tartă, pentru că presupune un aluat cam cu 100 g de unt. Eu iubesc untul și cred ca nu trebuie să lipsească din alimentația noastră, dar, pentru că aveam de gând să pun în compoziție și ceva brânză destul de grasă, am zis să adaptez.
So, from the top of my head am folosit următoarele:
- 4 ouă
- o cutie de brânză Făgăraș bio de la @Lidl cu 7% grăsime
- aproximativ 150 grame de făină
- 9 tije de sparanghel
- aprox 80 de grame de telemea proaspătă de capră
- câteva roșii cherry
- o lingură de ulei de măsline extravirgin
- 3-4 rondele de brânză de capră
Am amestecat ouăle cu brânza Făgăraș, telemeua tăiate cubulețe mici, făina, uleiul de măsline. Apoi am presărat puțină sare. Am tăiat părțile fibroase din sparanghel, sunt prea dure să le mâncăm, iar ce a rămas din fiecare tijă am separat astfel: partea superioară, cu vârful am păstrat-o pentru final, iar restul tijei am tăiat-o în două sau trei și am amestecat totul în compoziție. Am pus toată compoziția într-un vas termorezistent pentru tartă, dar pe hârtie de copt, iar la final am adăugat tijele superioare din sparanghel, roșiile cherry și bucățele de brânză de capră rondele. Am lăsat-o cam 40 de minute la 180 de grade și am mâncat o bucată cu un bol de salate verzi.
Voi cum gătiți sparanghelul?