03/05/2023

asistenta-cumparaturi

Gama de servicii nutritionale de pe piata din Romania este in continua dezvoltare, astfel ca noi, nutritionistii ne dorim sa fim din ce in ce mai aproape de pacientii nostri pentru a le oferi cat mai multe informatii si sfaturi adaptate nevoilor lor.

Si daca programele standard de nutritie cuprind evaluarea pacientului, intocmirea unui meniu personalizat si a unei liste de alimente, precum si oferirea de sfaturi privind combinatii permise si nepermise, eu mi-am dorit sa ajung mai in profunzimea lucrurilor si efectiv sa merg cu oamenii in hypermarket, la cumparaturi si sa umplem cosul impreuna. Asa a luat nastere procesul de asistenta la cumparaturi, ca parte din programul meu de nutritie Premium, un serviciu inovator pe piata nutritionala din Romania, care imi permite sa iti ofer o stare de bine pe termen lung, pe langa atingerea obiectivelor legate de slabit.

Educatia nutritionala, esentiala pentru alegerea celor mai bune produse

Din punctul meu de vedere, inainte de a urma un plan alimentar oferit de un nutritionist, trebuie sa intelegi de ce produsele selectate sunt mai bune pentru tine, pentru consum. In felul acesta iti castig increderea, cooperarea, iar rezultatele planului sunt cu mult mai bune. Insa inainte de a te sfatui pe tine ce trebuie sa faci, a trebuit sa ma educ eu in acest sens. Si am avut marele noroc, ca pe vremea cand eram editor de carte, sa lucrez indeaproape cu Prof. Gheorghe Mencinicopschi, avand oportunitatea extraordinara de a invata de la dumnealui foarte multe lucruri. Fiind biolog, verifica foarte bine etichetele produselor in scop personal, dar si profesional. Am invatat astfel ce inseamna un produs sanatos, ce inseamna o eticheta curata, de ce sa alegem unele produse ecologice sau produse care sunt in proximitatea noastra.

Ulterior, am oferit in pachetele mele de consultanta nutritionala si liste de alimente care ar trebui sa existe in casa, pentru ca apoi sa consiliez la fata locului, in supermarket, ce sa cumpere pacientii mei.

Citirea etichetelor alimentare, un hobby foarte sanatos

Unul dintre “hobby-urile” mele, in directa legatura cu job-ul pe care il am, este acela de a citi etichetele produselor si a ma informa in legatura cu ingredientele pe care le contin produsele alimentare.

Astfel, una dintre intanirile in cadrul programului de consiliere nutritionala are loc in supermarket. Practic, scopul meu este acela de a te familiariza cu etichetele stufoase ale produselor alimentare, de a te invata sa le citesti, de a-ti arata  ce produse sunt mai bune sau mai potrivite pentru tine.

In acest sens, sunt anumite criterii de care tin cont atunci cand te sfatuiesc ce sa alegi din multimea de branduri existente: provenienta din surse ecologice, pretul raportat la calitatea produsului sau metoda de preparare. Spre exemplu, se poate intampla sa existe branduri romanesti bio cu preturi mai mici decat cele ale produselor dintr-un lant international si atunci prefer sa te indrum sa consumi produse autohtone, mai degraba decat produse de origine internationala. Un exemplu concret in ceea ce priveste metoda de preparare este cel legat de mezeluri. Spre exemplu, se stie despre mezeluri ca nu sunt sanatoase, insa depinde foarte mult si de modul in care au fost obtinute si conservate. Un produs crud-uscat, format din carne si sare este mai sanatos fata de un produs cu o eticheta extrem de stufoasa, cu foarte multi aditivi si conservanti, care, consumati intr-o proportie ridicata deja incep sa faca ravagii in organism.

95% dintre pacienti raporteaza imbunatatirea starii de sanatate

Balonarea, constipatia, arsurile retrosternale sunt doar cateva dintre problemele medicale rezolvate in cadrul sedintelor noastre. Cresterea nivelului de energie, disparitia oboselii, scaderea consumului de cafea sunt alte beneficii direct raportate in relatie cu serviciile pe care le ofer.

Schimbarea completa a dietei si cresterea calitatii produselor imbunatateste starea de sanatate substantial, iar kilogramele incep sa dispara ca efect colateral. Respectarea celor 3 mese pe zi, consumul de alimente sanatoase, excluderea din dieta a alimentelor de tip fast food conduc in mod normal si armonios la schimbari pozitive pe toate planurile.

Daca si tu iti doresti o astfel de schimbare, sunt aici pentru a te ajuta! Acceseaza Programul Premium si vei beneficia si de asistenta la cumparaturi, schimbandu-ti astfel complet viata pe termen lung!

Alexandra Alexandru

Sunt pasionata de nutritia si alimentatia umana, drept pentru care din 2014 ajut oamenii sa raspunda la intrebarile “Eu cum fac ca sa slabesc?’’, “ Eu ce mai mananc?”, “Cum scap de dependenta zahar?” “Cum ma mentin?” si sa implementeze schimbarile invatate de la mine pentru tot restul vietii.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>