Pe 14 februarie, milioane de oameni din toata lumea celebreaza Ziua Indragostitilor, o sarbatoare in care cuplurile isi declara, mai mult decat in orice alta zi probabil, cat de mult inseamna unul pentru celalalt. Si pentru ca este adevarat ca dragostea trece prin stomac, dar si pentru ca o cina facuta impreuna in casa mi se pare cam cea mai simpla si frumoasa forma de a sarbatori aceasta zi, am pregatit pentru tine cateva idei de retete, care vor face sfarsitul de zi unul cu adevarat special. Asa ca daca inca nu ai planificat nimic pentru aceasta seara, iata ce poti face.
Gatiti impreuna masa de Valentine`s Day
Gatitul impreuna este o modalitate minunata de a petrece timp de calitate cu partenerul tau, cu atat mai mult de Ziua Indragostitilor. In plus, are darul de a apropia oamenii si va da sansa sa va conectati la un nivel mai profund, sa opriti putin timpul in loc si sa va bucurati unul de compania celuilalt, povestind in acelasi timp ce ati mai facut peste zi. In plus, mancati sanatos, evitand produsele comandate, pline de ingrediente nocive pentru sanatate.
Si daca primul gand care iti vine in minte este ca vei sta in bucatarie si de Valentine`s Day in loc sa te scoata si pe tine in oras, afla ca ceea ce iti voi propune sunt retete pentru o masa rafinata, feluri de mancare fine, simple si rapid de pregatit, doar cu ingrediente de calitate. In plus, ce iti poti dori mai mult decat sa ai parte si de ajutorul partenerului tau, iar apoi sa ramaneti in intimitatea casei pentru a va bucura impreuna de restul serii?
File de peste alb cu cuscus si sparanghel, potrivit pentru o masa de seara in doi
Si pentru ca 14 februarie este despre bucuria de a face lucruri impreuna, iti propun ca si cina sa o gatiti in tandem. Iar pentru file de peste alb cu cuscus si sparanghel aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 150 g cuscus, 4 catei de usturoi, 2 linguri de ulei de masline, 250 g rosii cherry mixte coapte, 250 g sparanghel, 2 x 150 g file de peste alb, fara piele, dezosate (dorada, lup de mare, biban de mare), 1 lamaie bio, 2 linguri iaurt cu 2% grasime.
Asa ca in timp ce tu te ocupi de peste, el ar putea sa se ocupe de garnitura. Va trebui sa puna cuscus-ul intr-un castron, sa adauge un praf de sare de mare, apoi sa il acopere cu apa clocotita din ibric. Cand apa s-a absorbit va trebui adaugata o lingura de ulei de masline.
Asta in timp ce tu cureti usturoiul si il calesti intr-o tigaie putin adanca la foc mediu-mare cu 1 lingura de ulei de masline, amestecand in timp ce adaugi rosiile cherry taiate jumatati si sparanghelul taiat grosier, dupa ce ai indepartat capetele lemnoase ale acestuia. Rade fin peste file-urile de peste coaja de lamaie si stoarce si putina zeama peste ele. Adauga file-urile peste legume, acopera si gateste la foc mediu timp de 5 minute sau pana cand este gata. Poti adauga optional si aproximativ 100 ml de apa fierbinte.
La final, pregateste o salata usoara si rapida cu baby spinach, un catel de usturoi pisat, seminte de canepa si seminte de rodie. Delicios!
Pastreaza pentru final cireasa de pe tort
Sau in cazul nostru capsuna :). Pentru ca cel mai simplu, rafinat, dar si senzual desert la care m-am gandit sunt capsunile cu frisca, preparata in casa. Iar pentru asta iti recomand sa achizitionezi smantana proaspata pentru gatit de la Laptaria cu Caimac, pe care sa o prepari cu mixerul adaugand vanilie macinata si un strop de zahar, pana ce aceasta capata consistenta dorita.
In continuare nu va ramane decat sa va bucurati de rezultatul muncii voastre, de bogatia de gusturi, texturi si arome, dar mai ales de timpul de calitate petrecut impreuna. Caci a lua masa impreuna, asa cum stiti si voi, este mult mai mult decat a manca impreuna, este un moment intim de conectare profunda, in care uitati de grijile de peste zi si in care va simtiti bine unul cu celalalt. Cu atat mai mult, atunci cand sunteti in compania omului drag placerea mancarii este si mai mare.