iulie 9

0 comments

Ce mai mancam vara asta

By Alexandra Alexandru

Retete, stil de viata sanatos, vara

Este vara, este extrem de cald, avem acces usor la multe legume si fructe, dar nu prea avem pofta de mancare din cauza caldurii si nici chef sa petrecem prea mult timp langa cuptorul fierbinte. Deci ce mai mancam in vara asta? Ti-am pregatit cateva idei de mic dejun, de salate, un fel principal, inghetate de casa si niste sfaturi utile pentru meniul din acest sezon. Ideea principala este sa ne mentinem hidratati, sa profitam din plin de legumele si fructele de sezon, sa ne pregatim mese cat mai nutritive si sa avem energie si stare buna. Fara kilograme in plus!

Idei de mic dejun de vara

Este momentul sa ne bucuram de abundenta fructelor si legumelor de sezon din piata. Daca dimineata preferi un mic dejun mai usor si mai proaspat in locul oualor fierte sau branzeturilor, iti propun 5 variante de mic dejun pentru sezonul cald, usor de preparat si cu siguranta satisfacatoare. Le gasesti pe toate aici: top 5 variante de mic dejun de vara

Salate delicioase de sezon

Salatele sunt bogate in minerale, vitamine si fibre esentiale pentru o dieta sanatoasa. Pentru a crea salate gustoase si sanatoase, este recomandat sa folosesti uleiuri extravirgine de masline, seminte macinate pentru a adauga gust si vitamine si sa eviti sosurile de tipul maioneza, optand in schimb pentru verdeata din belsug si sare de mare sau de Himalaya pentru condimentare. Ti-am pregatit 3 idei de salate delicioase de sezon aici. Pofta buna!

Dovlecei umpluti cu orez integral si ciuperci

Dovlecelul este o leguma populara in timpul verii, este usor si sanatos, ideal pentru consum la orice varsta. Versatil si usor de preparat, se combina perfect cu majoritatea grupelor alimentare. Dovleceii umpluti pot fi pregatiti atat ca fel principal, cat si ca o garnitura delicioasa. Citeste reteta de dovlecei umpluti aici.

Inghetate de casa

Cui nu-i place inghetata? Mai ales vara? Problema este ca multe dintre brandurile de inghetata din magazine contin aditivi, sirop de glucoza-fructoza, coloranti etc. Pentru a te bucura de inghetata fara compromisuri, iti ofer cateva sugestii de preparare a inghetatei acasa folosind ingrediente naturale, fara zahar dar cu cu arome precum vanilie, scortisoara si coaja de lamaie. Ti-am pregatit 5 retete de inghetate de casa aici.

Important in timpul verii

In zilele foarte calduroase, este recomandat sa consumam in principal legume si fructe de sezon in stare cruda. De asemenea, legumele precum salata verde, castravetii, rosiile, ardeii, dovleceii, vinetele, ceapa verde, varza, conopida, fasolea verde si mazarea sunt ideale, fie ca atare, in salate, sau gatite la abur. Alte alimente recomandate sunt orezul integral, iaurturile simple integrale si branzeturile putin sarate, iar pestele, insotit de legume, contribuie la o dieta echilibrata. Este esential sa crestem consumul de apa oligominerala cu zeama de lamaie si sa bem ceaiuri caldute pentru a ne regla temperatura corpului, adaugand menta pentru efectul racoritor si busuioc pentru cel tonifiant.

Pe de alta parte, trebuie evitate carnea grasa, preparatele din carne, mancarurile grase cu sos, mancarurile si ciorbele fierbinti cu carne grasa sau smantana, prajelile, branzeturile sarate si grase, inghetata in exces si bauturile foarte reci. De asemenea, este important sa evitam sucurile imbuteliate, bauturile alcoolice, berea cu lamaie si bauturile de tip cidru, deoarece acestea pot accentua senzatia de cald si sufocare, supunand organismul unui stres suplimentar. Temperaturile ridicate impun evitarea alimentelor care ingreuneaza sistemul digestiv, pentru a preveni senzatiile suplimentare de caldura si agitatie.

Ai grija de tine si de cei din jurul tau in aceasta perioada fierbinte. Ai grija ca regimul alimentar sa fie adaptat sezonului, hidrateaza-te, stai la umbra si bucura-te de vara in siguranta. Vacanta frumoasa!

Despre mine - Alexandra Alexandru

Sunt pasionata de nutritia si alimentatia umana, drept pentru care din 2014 ajut oamenii sa raspunda la intrebarile “Eu cum fac ca sa slabesc?’’, “ Eu ce mai mananc?”, “Cum scap de dependenta zahar?” “Cum ma mentin?” si sa implementeze schimbarile invatate de la mine pentru tot restul vietii.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>